5 Eylül 2013 Perşembe

Çikolatalı Cupcake Nasıl Yapılır?

Son günlerde adını sıkça duyduğumuz cupcake'ler özellikle tatlı sevenlerin baş belası. Çocuklarına doğum günü pastası yerine bunu yapan annelerin, lezzetinin yanında besleyici özelliğiylede bilinen cupcake'ler en popüler tatlılardandır. Ve bu tatlıyı evde yapmak o kadarda zor değildir.. Cupcake için gereken malzemeler, 1 yumurta, 60 gr tereyağı, 1 su bardağı un, 1 su bardağı toz şeker, 30 gr kakao, 1 çay kaşığı karbonat, 1 paket vanilya, 150 gr kakaoulu fındık kreması ve 150 gr bitter çikolata. İlk olarak bir kapta tereyağını eritiyoruz. Eridikten sonra vanilya ve toz şekeri de katıp kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz. Bu karışıma kakao, un, karbonat ve sütü de ekliyoruz. Bir süre karıştırmaya devam ediyoruz. O sırada ayrı bir kapta da yumurtayı çırpıyoruz. Muffin kaplarına yağlı kağıt yerleştirip hazırladığımız hamurları içlerine paylaştırıyoruz. Fırını 180 dereceye ayarlıyoruz ve kekleri 30 dakika pişiriyoruz. Daha sonra fırından çıkardığımız kekleri soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra isteğinize göre fındık kreması da sürebilirsiniz. Daha sonra bitter çikolatalarla süslüyoruz. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder