7 Eylül 2013 Cumartesi
Kış çorbası nasıl yapılır?
Kış çorbası için gereken malzemeler, 1 adet kuru soğan, 1 adet havuç,
1 adet patates, 1 su bardağı kırmızı mercimek, 1 bardak nohut, 1 bardak
fasulye, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı domates salçası,
tereyağı, tuz, karabiber, kırmızı biber ve kuru nane. İlk olarak soğanı
küp küp doğruyoruz. Biber ve domates salçası ile beraber tereyağını da
hafifçe kavuruyoruz. Daha önce hafifçe haşladığımız nohut ve
fasulyeleri, kırmızı mercimek, havuç ve patatesi tencereye ekliyoruz.
Yeterli su ile pişirmeye başlayın. Çorbanın kıvamına göre sıcak su
eklemeye devam edebilirsiniz. Piştikten sonra çorbayı rondodan
geçiriyoruz ve iyice eziyoruz. Tamamen piştikten sonra üstüne bir parça
tereyağında tuzu, karabiber, kırmızı biberi ve naneyi ekliyoruz. Afiyet
Olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder