13 Eylül 2013 Cuma

Zeytinyağlı Mantar Yemeği Tarifi

Zeytinyağlı mantar için gereken malzemeler, 400 gr mantar, 2 adet çarliston biber, 1 adet soğan, 2 adet domates, 1 yemek kaşığı salça ve yarım çay bardağı sıvı yağ. Soğanı ince ince kıyıyoruz. Biberleri yuvarlak şekilde dilimleyin. Mantarı, soğanı ve biberleri kızdırılmış sıvı yağ bulunan tencereye atalım ve kavuralım. Doğradığımız ve kabuklarını ayırdığımız domatesleri tencereye ekliyoruz. Hepsini 3 dakika kavuruyoruz. Salçayı ayrı bir tencere de çok az su ve sıvı yağ ile karıştırıyoruz ve tencereye ekleyin. Daha sonra mantarları tencereye ekliyoruz. Mantarlar suyunu bırakana kadar kavurmaya devam ediyoruz. Mantarlar suyunu bıraktıktan sonra tencerenin kapağını kapatıyoruz ve 15 dakika pişiriyoruz. Piştikten sonra 15 dakika dinlendiriyoruz.. Afiyet Olsun...
Pişirme işlemini tamamladıktan sonra tencereyi bir süre dinlendirin ve servise hazır hale getirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder