13 Eylül 2013 Cuma

Zeytinyağlı Pırasa Tarifi

Zeytinyağlı Pırasa için gereken malzemeler, yarım kilo pırasa, 1 tane havuç, 1 baş soğan, 1 tutam tuz, 1 tutam şeker, 2 çorba kaşığı limon suyu, 5 çorba kaşığı zeytinyağı ve 3 yemek kaşığı pirinç.

İlk olarak soğanları ince ince kesiyoruz. Bir tencereye zeytinyağını koyuyoruz ve kızarmaya bırakıyoruz. Kızardıktan sonra soğanları ekliyoruz ve kavuruyoruz. Soğanların renkleri değişmeye başlayınca havuçları halka halka kesip tencereye koyuyoruz ve 3 dakika pişiriyoruz. Daha sonra önceden yıkadığımız ve temizlediğimiz pırasaları tencereye ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. 2 dakika kavurduktan sonra tuzu, şekeri, limon suyunu ve pirinci ilave ediyoruz.. Pırasa  yumuşayıp istediğimiz kıvama gelene kadar pişirin. İsterseniz sıcak olarak, isterseniz bir süre buzdolabında beklettikten sonra soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder