11 Eylül 2013 Çarşamba
Kemalpaşa Tatlısı Tarifi
Kemalpaşa tatlısı için gereken malzemeler, 1 paket kemal paşa
tatlısı, 1 kilo toz şeker, 1 litre su, tahin ve ceviz ya da hindistan
cevizi. Kemalpaşa tatlısı şerbetli tatlılar kategorisine girer. O yüzden
öncelikle şerbetin hazırlanması gerekmektedir. Daha sonra şerbet için
suyu ve şekeri bir tencere de kaynatmaya başlayın. Şerbet kaynadıktan
sonra kemalpaşaları tencerenin içine atıyoruz. 15 dakika daha
kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan indiriyoruz ve 15 dakika soğuması
için bırakıyoruz. 15 dakika geçtikten sonra tencerenin kapağını açıp
tatlıları bir tabağa diziyoruz. Daha sonra üzerine tahin döküp
buzdolabına koyuyoruz. Tatlı iyice soğuduktan sonra buzdolabından
çıkarıyoruz. Ve son olarak cevizi ya da hindistan cevizini kullanarak
tatlıya süsleme yapıyoruz... Tatlımız hazır. Afiyet Olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder