11 Eylül 2013 Çarşamba

Kemalpaşa Tatlısı Tarifi

Kemalpaşa tatlısı için gereken malzemeler, 1 paket kemal paşa tatlısı, 1 kilo toz şeker, 1 litre su, tahin ve ceviz ya da hindistan cevizi. Kemalpaşa tatlısı şerbetli tatlılar kategorisine girer. O yüzden öncelikle şerbetin hazırlanması gerekmektedir. Daha sonra şerbet için suyu ve şekeri bir tencere de kaynatmaya başlayın. Şerbet kaynadıktan sonra kemalpaşaları tencerenin içine atıyoruz. 15 dakika daha kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan indiriyoruz ve 15 dakika soğuması için bırakıyoruz. 15 dakika geçtikten sonra tencerenin kapağını açıp tatlıları bir tabağa diziyoruz. Daha sonra üzerine tahin döküp buzdolabına koyuyoruz. Tatlı iyice soğuduktan sonra buzdolabından çıkarıyoruz. Ve son olarak cevizi ya da hindistan cevizini kullanarak tatlıya süsleme yapıyoruz... Tatlımız hazır. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder