1 Eylül 2013 Pazar

Tavuk Çullama Nasıl Yapılır?

Tavuk çullama için, 2 adet kalçalı tavuk but, 1 lt kadar tavuk suyu, 3 yemek kaşığı tereyağı, üzeri için 1 tatlı kaşığı tereyağı, 4 yemek kaşığı un, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, tuz ve karabiber. 3 yemek kaşığı tereyağını tencereye ekliyoruz. Tereyağı eridikten sonra unumuzu üzerine ekleyip kavurmaya bırakıyoruz. Rengi fazla değişmesin. Ama biraz da kavrulsun. Şimdi ona tavukları haşladığımız sudan ekliyoruz. Ekleme işlemi olurken karıştırmaya devam ediyoruz. Tavuk çullama için akışkan olması daha iyi. İçerisine biraz tuz ve karabiber ekliyoruz. Şimdi tavuklarımızı salçayla beraber çeviricez. Bunun için bir tatlı kaşığı tereyağını tavamıza koyuyoruz. Çok az bir miktar tavuk suyundan koymamız gerekiyor. Eğer bu yemeği biraz yağlı buluyorsanız. Tavuk suyununda yağı var onuda düşünebilirsiniz. Tavuğumuzu ayrı bir tencereye alıp tereyağı ile birlikte pişirmeye başlıyoruz. Kızarana kadar bekliyoruz. Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder