1 Eylül 2013 Pazar
Tavuk Çullama Nasıl Yapılır?
Tavuk çullama için, 2 adet kalçalı tavuk but, 1 lt kadar tavuk suyu, 3
yemek kaşığı tereyağı, üzeri için 1 tatlı kaşığı tereyağı, 4 yemek
kaşığı un, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı toz kırmızı
biber, tuz ve karabiber. 3 yemek kaşığı tereyağını tencereye ekliyoruz.
Tereyağı eridikten sonra unumuzu üzerine ekleyip kavurmaya bırakıyoruz.
Rengi fazla değişmesin. Ama biraz da kavrulsun. Şimdi ona tavukları
haşladığımız sudan ekliyoruz. Ekleme işlemi olurken karıştırmaya devam
ediyoruz. Tavuk çullama için akışkan olması daha iyi. İçerisine biraz
tuz ve karabiber ekliyoruz. Şimdi tavuklarımızı salçayla beraber
çeviricez. Bunun için bir tatlı kaşığı tereyağını tavamıza koyuyoruz.
Çok az bir miktar tavuk suyundan koymamız gerekiyor. Eğer bu yemeği
biraz yağlı buluyorsanız. Tavuk suyununda yağı var onuda
düşünebilirsiniz. Tavuğumuzu ayrı bir tencereye alıp tereyağı ile
birlikte pişirmeye başlıyoruz. Kızarana kadar bekliyoruz. Afiyet Olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder