9 Eylül 2013 Pazartesi
Karalahana Çorbası Nasıl Yapılır?Karalahana Çorbası Nasıl Yapılır?
Karalahana çorbası için gereken malzemeler, 1 demet karalahana, 1 su
bardağı haşlanmış barbunya, 3 çorba kaşığı mısır yarması, 3 çorba kaşığı
mısır unu, 1 soğan, 2 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı sıvı yağ, 2
diş sarımsak, 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 çorba kaşığı biber
salçası, tuz ve kırmızı pul biber. İlk olarak karalahanaları ince ince
doğruyoruz. Bir tencerenin içinde üzerine su koyarak haşlıyoruz. Ayrı
bir tencereyi ocağın üzerine alıp kabuğu soyulmuş ince doğranmış kuru
soğanı, sarımsağı ve tereyağını ilave ediyoruz ve kavuruyoruz. Daha
sonra mısır ununu, domates salçasını ve biber salçasını ilave edip
bir-iki kez çevirdikten sonra üzerine soğuk su ekliyoruz. Barbunya ve
yarma mısırı da koyup kaynamaya bırakıyoruz. Suyunu ve tuzunu
istediğiniz ölçülerde ayarladıktan sora pul biberi de ekleyerek çorbaya
hafif bir acılık katabilir. Afiyet Olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder