9 Eylül 2013 Pazartesi

Karalahana Çorbası Nasıl Yapılır?Karalahana Çorbası Nasıl Yapılır?

Karalahana çorbası için gereken malzemeler, 1 demet karalahana, 1 su bardağı haşlanmış barbunya, 3 çorba kaşığı mısır yarması, 3 çorba kaşığı mısır unu, 1 soğan, 2 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı sıvı yağ, 2 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 çorba kaşığı biber salçası, tuz ve kırmızı pul biber. İlk olarak karalahanaları ince ince doğruyoruz. Bir tencerenin içinde üzerine su koyarak haşlıyoruz. Ayrı bir tencereyi ocağın üzerine alıp kabuğu soyulmuş ince doğranmış kuru soğanı, sarımsağı ve tereyağını ilave ediyoruz ve kavuruyoruz. Daha sonra mısır ununu, domates salçasını ve biber salçasını ilave edip bir-iki kez çevirdikten sonra üzerine soğuk su ekliyoruz. Barbunya ve yarma mısırı da koyup kaynamaya bırakıyoruz. Suyunu ve tuzunu istediğiniz ölçülerde ayarladıktan sora pul biberi de ekleyerek çorbaya hafif bir acılık katabilir. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder