12 Eylül 2013 Perşembe

Yumurtalı Ekmek Tarifi

Yumurtalı ekmek için gereken malzemeler, 4 dilim tost ekmeği, 100 gr beyaz peynir, 2 yumurta, çeyrek çay bardağı süt, sıvı yağ, maydanoz, tuz ve karabiber. Yumurtaları bir tabağa kırıyoruz. Maydanozları ince kıyım yapıyoruz. O sırada yumurtanın yanına sütü, maydanozu ve baharatları ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Ekmekleri çırparak hazırladığımız karışımı içine koyuyoruz. Ve iyice emmelerini bekliyoruz. Geniş bir tavaya bolca sıvı yağ ekliyoruz ve kızartıyoruz. Ekmekleri tavanın içine ekliyoruz ve iki tarafı kızaracak şekilde koyuyoruz ve bir süre bekliyoruz. Biraz yağlarını emdikten sonra yiyebilirsiniz. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder