Mekik bir kekdir. Ve lezzetli ve aslında hep pastane vitrinlerinde
görmüş olsak da evde yapımı da kolay bir lezzet. Vişneli, bademli,
fındıklı, çikolatalı ya da frambuazlı… Gereken malzemeler 300 gram
tereyağı, 9 yumurta beyazı, 2 su bardağı (225 gram) toz fındık (Toz
badem de kullanabilirsiniz), 2 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı kabartma
tozu, 1,5 su bardağı şeker, 20-30 tane çekirdekleri çıkarılmış vişne ve
mekik kalıpları. Yapımına gelirsek, tereyağını eritin. Yakmamaya dikkat
edin. Erittiğiniz tereyağı sıcakken şekeri ekliyoruz ve iki malzemeyi
çırpıyoruz. Daha sonra yumurta beyazlarını ekliyoruz ve hızlıca çırpmaya
devam ediyoruz. Bu sırada toz fındığı ve kabartma tozunu
koyuyoruz. Karışıma unu ekliyoruz ve devam ediyoruz. Sonunda cıvık bir
hamur karışımı elde edeceğiz. Karışımı kalıplara doldurduktan sonra
vişneleri mekiklerin içine yerleştiriyoruz. İstediğimiz kadar vişne
kullanabiliriz. İsterseniz vişnelerle birlikte damla çikolata, badem ya
da fıstık da ekleyebilirsiniz. Mekikleri fırından çıkarıyoruz,
soğumalarını bekledikten sonra afiyetle yiyebiliriz.. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder