25 Eylül 2013 Çarşamba

Mekik Tarifi

Mekik bir kekdir. Ve lezzetli ve aslında hep pastane vitrinlerinde görmüş olsak da evde yapımı da kolay bir lezzet. Vişneli, bademli, fındıklı, çikolatalı ya da frambuazlı… Gereken malzemeler 300 gram tereyağı,  9 yumurta beyazı, 2 su bardağı (225 gram) toz fındık (Toz badem de kullanabilirsiniz), 2 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, 1,5 su bardağı şeker, 20-30 tane çekirdekleri çıkarılmış vişne ve mekik kalıpları. Yapımına gelirsek, tereyağını eritin. Yakmamaya dikkat edin. Erittiğiniz tereyağı sıcakken şekeri ekliyoruz ve iki malzemeyi çırpıyoruz. Daha sonra yumurta beyazlarını ekliyoruz ve hızlıca çırpmaya devam ediyoruz.  Bu sırada toz fındığı ve kabartma tozunu koyuyoruz. Karışıma unu ekliyoruz ve devam ediyoruz. Sonunda cıvık bir hamur karışımı elde edeceğiz. Karışımı kalıplara doldurduktan sonra vişneleri mekiklerin içine yerleştiriyoruz. İstediğimiz kadar vişne kullanabiliriz. İsterseniz vişnelerle birlikte damla çikolata, badem ya da fıstık da ekleyebilirsiniz. Mekikleri fırından çıkarıyoruz, soğumalarını bekledikten sonra afiyetle yiyebiliriz.. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder