29 Ağustos 2013 Perşembe
Ev Köftesi Nasıl Yapılır?
Merhaba bugün sizlerle kuru köfte hazırlayacağız. Köftenin en klasik
halini hazırlayacağız sizlerle. Bunun için malzemelerimiz yarım kilo
kırma, bir buçuk su bardağı kadar bayat ekmek içi, yarım demet maydanoz
arzuya göre 2 diş sarımsak tuz ve kızartmak için de 1 su bardağı sıvı
yağına ihtiyacımız var. Öncelikle bayat ekmek içlerini alıyoruz. Soğanı
rendeleyebilirsiniz. Maydanozu yine tahtada kıyabilirsiniz. Bu size
bağlı. Maydanoz, soğan ve sarımsağımız da hazır. Tuz ilave ediyoruz.
Tamamen sizin damak tadınıza göre değişebiliyor. Yumurtamızı da içine
kırıyoruz artık yoğurmaya başlayabiliriz. Malzemelerimizi 5-6 dakika
yoğuruyoruz. Etimizi macun kıvamına getiriyoruz. Cevizden birazcık daha
büyük parçaları elimize alıyoruz. Oval şekli veriyoruz, kalem şeklinde
veya yuvarlak yapabilirsiniz. Eğer vaktiniz varsa en az 1-2 saat
buzdolabında dinlendirirseniz daha iyi olur. Şimdi ocağımızı yakıyoruz.
Sıvı yağ ilave ediyoruz. Yağımızın biraz ısınmasını bekliyoruz.
Isındıktan sonra köftelerimizi kızartmaya başlayabilirsiniz. Bir tarafı
kızarınca çevirip diğer yüzünü de kızartıyoruz. Sonra bir kağıt havlu
serdiğimiz tabağın içine alıyoruz. Artık servis tabağına alabiliriz.
Kuru köftelerimizi hazırladık, kızarttık artık servise hazır. Afiyet
Olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder