29 Ağustos 2013 Perşembe

Ev Köftesi Nasıl Yapılır?

Merhaba bugün sizlerle kuru köfte hazırlayacağız. Köftenin en klasik halini hazırlayacağız sizlerle. Bunun için malzemelerimiz yarım kilo kırma, bir buçuk su bardağı kadar bayat ekmek içi, yarım demet maydanoz arzuya göre 2 diş sarımsak tuz ve kızartmak için de 1 su bardağı sıvı yağına ihtiyacımız var. Öncelikle bayat ekmek içlerini alıyoruz. Soğanı rendeleyebilirsiniz. Maydanozu yine tahtada kıyabilirsiniz. Bu size bağlı. Maydanoz, soğan ve sarımsağımız da hazır. Tuz ilave ediyoruz. Tamamen sizin damak tadınıza göre değişebiliyor. Yumurtamızı da içine kırıyoruz artık yoğurmaya başlayabiliriz. Malzemelerimizi 5-6 dakika yoğuruyoruz. Etimizi macun kıvamına getiriyoruz. Cevizden birazcık daha büyük parçaları elimize alıyoruz. Oval şekli veriyoruz, kalem şeklinde veya yuvarlak yapabilirsiniz. Eğer vaktiniz varsa en az 1-2 saat buzdolabında dinlendirirseniz daha iyi olur. Şimdi ocağımızı yakıyoruz. Sıvı yağ ilave ediyoruz. Yağımızın biraz ısınmasını bekliyoruz. Isındıktan sonra köftelerimizi kızartmaya başlayabilirsiniz. Bir tarafı kızarınca çevirip diğer yüzünü de kızartıyoruz. Sonra bir kağıt havlu serdiğimiz tabağın içine alıyoruz. Artık servis tabağına alabiliriz. Kuru köftelerimizi hazırladık, kızarttık artık servise hazır. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder