Karnıyarık yapımı için öncelikle patlıcanları seçiyoruz. Düzgün, sağa
sola yamukluğu olmayan patlıcanları seçiyoruz. Orta büyüklükte olması
iyi olur çünkü çok büyük olursa pişmez. Ne çok ince olacak ne de çok
büyük yoksa kızartmada kesinlikle pişmez içi. Ya da pişerse de çok pişer
içi dağılır. Patlıcanın saplarını tamamen kesmiyoruz çünkü patlıcanın
dağılmasını istemiyoruz.
Patlıcanı soyduktan sonra derin yarıyoruz ama
kesinlikle arkasına geçmeyecek. Eğer arkasına geçerse iç malzemeleri
tabağa koyarken alamayız. Patlıcanları hazırladık yağı kızdıktan sonra
patlıcanları kızartmaya başlıyoruz. Patlıcanlarımızı önlü arkalı
kızarttıktan sonra son olarak süslemek için biberlerimizi kızartıcaz.
Ama biberleri kızartmadan patlamamaları için deliyoruz. Ve
karnıyarığımız hazır bir tabağa koyup afiyetle yiyoruz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder