10 Ağustos 2013 Cumartesi

Karnıyarıkta Patlıcanlar Nasıl Hazırlanır?

Karnıyarık yapımı için öncelikle patlıcanları seçiyoruz. Düzgün, sağa sola yamukluğu olmayan patlıcanları seçiyoruz. Orta büyüklükte olması iyi olur çünkü çok büyük olursa pişmez. Ne çok ince olacak ne de çok büyük yoksa kızartmada kesinlikle pişmez içi. Ya da pişerse de çok pişer içi dağılır. Patlıcanın saplarını tamamen kesmiyoruz çünkü patlıcanın dağılmasını istemiyoruz.

Patlıcanı soyduktan sonra derin yarıyoruz ama kesinlikle arkasına geçmeyecek. Eğer arkasına geçerse iç malzemeleri tabağa koyarken alamayız. Patlıcanları hazırladık yağı kızdıktan sonra patlıcanları kızartmaya başlıyoruz. Patlıcanlarımızı önlü arkalı kızarttıktan sonra son olarak süslemek için biberlerimizi kızartıcaz. Ama biberleri kızartmadan patlamamaları için deliyoruz. Ve karnıyarığımız hazır bir tabağa koyup afiyetle yiyoruz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder