Şekerpare geleneksel tatlılarımızdan biridir ve yapımı da aslında çok
zor değildir. Dolapta dinlendirdiğimiz hamurumuzu şeklini vermek üzere
tepsiye alarak işe başlayabiliriz.
Tereyağı
kullanmak sizin yararınıza olacaktır çünkü hamurun tepsiye yapışmasını
engelleyecektir. Birazcık un da dökebilirsiniz. Bu da aynı sebepten
dolayıdır ve hamurun yapışmaması için kullanabileceğiniz bir yöntemdir.
Şimdi hamurumuzdan aşağı yukarı ceviz büyüklüğünde olacak kadar bir
parça alıyoruz ve bu parçayı yuvarlıyoruz. Daha sonra bu hamurumuza
şeklini veriyoruz. Tepsimize koyuyoruz. Ortasına minik bir çukur
açıyoruz ve bu deliğe de bir adet fındık yerleştiriyoruz. İsterseniz
badem de kullanabilirsiniz. Bu şekilde yapa yapa tek tek tüm parçaları
tepsimize diziyoruz. 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar
pişiriyoruz. Daha sonra şerbetimizi üzerine döküyoruz ve soğumasını
bekledikten sonra afiyetle yiyoruz.
Bu tatlıyı pişirirken dikkat
etmemiz gereken birkaç nokta da var tabi ki. Yumurtanın sarısını fırça
ile karıştırıyoruz. Çok kıvamlı olursa birazcık da süt koyabiliriz.
Tatlımızın üstüne yumurtayı sürüyoruz. Şimdi şekerpare hamurumuz 180
derece fırına girip pişmeye hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder