12 Ağustos 2013 Pazartesi

Şekerpare Nasıl Yapılır?

Şekerpare geleneksel tatlılarımızdan biridir ve yapımı da aslında çok zor değildir. Dolapta dinlendirdiğimiz hamurumuzu şeklini vermek üzere tepsiye alarak işe başlayabiliriz.

Tereyağı kullanmak sizin yararınıza olacaktır çünkü hamurun tepsiye yapışmasını engelleyecektir. Birazcık un da dökebilirsiniz. Bu da aynı sebepten dolayıdır ve hamurun yapışmaması için kullanabileceğiniz bir yöntemdir. Şimdi hamurumuzdan aşağı yukarı ceviz büyüklüğünde olacak kadar bir parça alıyoruz ve bu parçayı yuvarlıyoruz. Daha sonra bu hamurumuza şeklini veriyoruz. Tepsimize koyuyoruz. Ortasına minik bir çukur açıyoruz ve bu deliğe de bir adet fındık yerleştiriyoruz. İsterseniz badem de kullanabilirsiniz. Bu şekilde yapa yapa tek tek tüm parçaları tepsimize diziyoruz. 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Daha sonra şerbetimizi üzerine döküyoruz ve soğumasını bekledikten sonra afiyetle yiyoruz.
Bu tatlıyı pişirirken dikkat etmemiz gereken birkaç nokta da var tabi ki. Yumurtanın sarısını fırça ile karıştırıyoruz. Çok kıvamlı olursa birazcık da süt koyabiliriz. Tatlımızın üstüne yumurtayı sürüyoruz. Şimdi şekerpare hamurumuz 180 derece fırına girip pişmeye hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder