26 Ağustos 2013 Pazartesi
Zeytinyağlı Taze Fasulye Nasıl Pişirilir?
Zeytinyağlı fasulye yapmak için küp küp soğanımızı doğruyoruz. 2 adet
orta boy domatesimizi de kullanabiliriz. Sizin damak zevkinize göre
kabuklarını da soyabilirsiniz. Yağ ve soğanı kavuruyoruz. Şimdi çok
ateşli açtığımız ocağımız da bir adet soğanımızın tamamını ekliyoruz.
Soğan çabuk pembeleşsin diye 1 tutam tuzumuzu ekliyoruz. Ve kavurmaya
devam ediyoruz. Pembeleştikten sonra domateslerimizi de ekliyoruz ve 1-2
dakika bekliyoruz. Domateslerimiz şuanda hazır hemen fasulyenin içine
ekliyoruz. Fasulyeleri rengi hafif sarı olana kadar kavuruyoruz.
Fasulyelerimiz sararınca suyumuzu ekliyoruz isterseniz sıcak ya da soğuk
ekleyebilirsiniz. 1 bardak ekliyoruz. 2 adet küp şekerimizi de
ekliyoruz. Şeker eriyene kadar fasulyemizi karıştırıyoruz. Ve kapağını
kapatıyoruz. 20-25 dakika pişecektir. 1 adet fasulyeyi tabağınıza alın
ve bölün bölünmüyor ise biraz daha pişmesi beklenmelidir. Afiyet
Olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder