26 Ağustos 2013 Pazartesi

Zeytinyağlı Taze Fasulye Nasıl Pişirilir?

Zeytinyağlı fasulye yapmak için küp küp soğanımızı doğruyoruz. 2 adet orta boy domatesimizi de kullanabiliriz. Sizin damak zevkinize göre kabuklarını da soyabilirsiniz. Yağ ve soğanı kavuruyoruz. Şimdi çok ateşli açtığımız ocağımız da bir adet soğanımızın tamamını ekliyoruz. Soğan çabuk pembeleşsin diye 1 tutam tuzumuzu ekliyoruz. Ve kavurmaya devam ediyoruz. Pembeleştikten sonra domateslerimizi de ekliyoruz ve 1-2 dakika bekliyoruz. Domateslerimiz şuanda hazır hemen fasulyenin içine ekliyoruz. Fasulyeleri rengi hafif sarı olana kadar kavuruyoruz. Fasulyelerimiz sararınca suyumuzu ekliyoruz isterseniz sıcak ya da soğuk ekleyebilirsiniz. 1 bardak ekliyoruz. 2 adet küp şekerimizi de ekliyoruz. Şeker eriyene kadar fasulyemizi karıştırıyoruz. Ve kapağını kapatıyoruz. 20-25 dakika pişecektir. 1 adet fasulyeyi tabağınıza alın ve bölün bölünmüyor ise biraz daha pişmesi beklenmelidir. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder