21 Ağustos 2013 Çarşamba

Evde Konserve Nasıl Yapılır?

Bir çok sebzenin konservesini yapabiliyoruz. Bunları konserve şeklinde de kullanabiliyoruz. Sebzelerin çürük olmamasına veya taze olmasına dikkat ediyoruz. Ön pişirme yapıyoruz. 10 Dakika süresi vardır. Kavanozların içerisine koyuyoruz. Ve kapaklarını aşağı gelecek şekilde çevirdiğimiz zaman vakumlama işlemi oluyor. Ben size bugün domates konservesi yapmayı anlatacağım. Domatesleri 5 dakika kaynar suya atarak kabuklarının çıkmasını sağladık. Kök kısımlarını da çıkardık. Tencereye alıcaz. Küre haline getiriceğiz, bakteri olmasın diye de zeytinyağı ilave ediyoruz. 2 kilo kadar domates yeter. Onu püre haline getiriyoruz. Tamamen çektiğimiz domateslerin içerisine biraz zeytinyağı ilave ediyoruz, biraz da deniz tuzu ilave ediyoruz. Bu şekilde biraz daha ömrünü uzatmış oluyoruz. Buharı 1 kere çıktıktan sonra biraz daha pişmesi yeterlidir. Kaynayan domatesleri kavanozluyoruz. Üst kısmında bir parça boşluk bırakıyoruz. Ve kavanozun etrafını temizliyoruz. Bunu çok sıkı bir şekilde kapatıyoruz. Ters çevirip vakumlanmasını sağlıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder