21 Ağustos 2013 Çarşamba
Evde Konserve Nasıl Yapılır?
Bir çok sebzenin konservesini yapabiliyoruz. Bunları konserve
şeklinde de kullanabiliyoruz. Sebzelerin çürük olmamasına veya taze
olmasına dikkat ediyoruz. Ön pişirme yapıyoruz. 10 Dakika süresi vardır.
Kavanozların içerisine koyuyoruz. Ve kapaklarını aşağı gelecek şekilde
çevirdiğimiz zaman vakumlama işlemi oluyor. Ben size bugün domates
konservesi yapmayı anlatacağım. Domatesleri 5 dakika kaynar suya atarak
kabuklarının çıkmasını sağladık. Kök kısımlarını da çıkardık. Tencereye
alıcaz. Küre haline getiriceğiz, bakteri olmasın diye de zeytinyağı ilave
ediyoruz. 2 kilo kadar domates yeter. Onu püre haline getiriyoruz.
Tamamen çektiğimiz domateslerin içerisine biraz zeytinyağı ilave
ediyoruz, biraz da deniz tuzu ilave ediyoruz. Bu şekilde biraz daha
ömrünü uzatmış oluyoruz. Buharı 1 kere çıktıktan sonra biraz daha
pişmesi yeterlidir. Kaynayan domatesleri kavanozluyoruz. Üst kısmında
bir parça boşluk bırakıyoruz. Ve kavanozun etrafını temizliyoruz. Bunu
çok sıkı bir şekilde kapatıyoruz. Ters çevirip vakumlanmasını
sağlıyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder