22 Ağustos 2013 Perşembe
Poğaça hamuru nasıl hazırlanır?
Poğaça hamuru için belli temel malzemeler vardır. Un,
iki çeşit yağ, yumurta, tuz, kabartma tozumuz ile hazırlanıyor.
Yumurtanın sarısını ayırıyoruz. Beyazı kaba, sarısını da ayrı bir yere
ayırıyoruz. Yağımızı koyuyoruz, yarım paket margarin ve soğutulmuş sıvı yağ olabilir. Tuz koyuyoruz. 2 tatlı kaşığı kadar koymak
yeterlidir. Ama damak tadına göre artırabilirsiniz. Çeyrek kabartma tozu
koyuyoruz bu da yarım tatlı kaşığına denk geliyor. Şimdi un koymadan
önce karıştırıyoruz. Yavaş yavaş un ilave ediyoruz. Göz kararı
koyuyoruz. İlk başta tahta bir kaşık yardımı ile karıştırabilirsiniz.
Elinize yapışmaması ve kulak memesi kıvamına gelmesi lazım. Elinize aldıktan sonra tezgaha koyup devam edebilirsiniz. Poğaça hamuru hazır
artık içine malzemeleri koyup fırına atabiliriz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder