22 Ağustos 2013 Perşembe

Poğaça hamuru nasıl hazırlanır?

Poğaça hamuru için belli temel malzemeler vardır. Un, iki çeşit yağ, yumurta, tuz, kabartma tozumuz ile hazırlanıyor. Yumurtanın sarısını ayırıyoruz. Beyazı kaba, sarısını da ayrı bir yere ayırıyoruz. Yağımızı koyuyoruz, yarım paket margarin ve soğutulmuş sıvı yağ olabilir. Tuz koyuyoruz. 2 tatlı kaşığı kadar koymak yeterlidir. Ama damak tadına göre artırabilirsiniz. Çeyrek kabartma tozu koyuyoruz bu da yarım tatlı kaşığına denk geliyor. Şimdi un koymadan önce karıştırıyoruz. Yavaş yavaş un ilave ediyoruz. Göz kararı koyuyoruz. İlk başta tahta bir kaşık yardımı ile karıştırabilirsiniz. Elinize yapışmaması ve kulak memesi kıvamına gelmesi lazım. Elinize  aldıktan sonra tezgaha koyup devam edebilirsiniz. Poğaça hamuru hazır artık içine malzemeleri koyup fırına atabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder