24 Ağustos 2013 Cumartesi

Tulumba Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tulumba tatlısını kızartırken eğer hazırladığınız hamuru içine koyduğunuz sıkma torbasından direk kızdırılmış yağın içerisine sıkıp parçalar halinde ayırıyoruz. Burada istediğiniz boyutta bırakabilirsiniz. İster daha uzun, ister küçük bırakabilirsiniz. Bir tane daha yapıp diğerlerinin yanmaması için ters yüz koyuyoruz. Kızarmış olan tulumba tatlılarımızı çıkaralım ve bir mutfak kağıdının fazla olan yağını alması için onun üzerine koyalım. Diğerlerini kızartmaya devam edelim. Şimdi burada bir kaç tane daha atalım ve bunları yağın içerisine koyarken çok fazla koymayın ki renklerini ve kızarma derecesini ayarlayabilin. Bunlar burada renklerini alırken daha önce yağını almasını için koyduklarımızı önceden soğutulmuş olan şurubumuzun içerisine atıp içinde döndürerek şurubu içerisine alabilsin. Üzerlerine isterseniz ceviz, pudra şekeri süs de yapabilirsiniz. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder