24 Ağustos 2013 Cumartesi
Tulumba Tatlısı Nasıl Yapılır?
Tulumba tatlısını kızartırken eğer hazırladığınız hamuru içine
koyduğunuz sıkma torbasından direk kızdırılmış yağın içerisine sıkıp
parçalar halinde ayırıyoruz. Burada istediğiniz boyutta bırakabilirsiniz.
İster daha uzun, ister küçük bırakabilirsiniz. Bir tane daha yapıp
diğerlerinin yanmaması için ters yüz koyuyoruz. Kızarmış olan tulumba
tatlılarımızı çıkaralım ve bir mutfak kağıdının fazla olan yağını alması
için onun üzerine koyalım. Diğerlerini kızartmaya devam edelim. Şimdi
burada bir kaç tane daha atalım ve bunları yağın içerisine koyarken çok
fazla koymayın ki renklerini ve kızarma derecesini ayarlayabilin. Bunlar
burada renklerini alırken daha önce yağını almasını için koyduklarımızı
önceden soğutulmuş olan şurubumuzun içerisine atıp içinde döndürerek
şurubu içerisine alabilsin. Üzerlerine isterseniz ceviz, pudra şekeri
süs de yapabilirsiniz. Afiyet Olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder