24 Ağustos 2013 Cumartesi

Kalburabastı Nasıl Yapılır?

Kalburabastı için gerekli olan malzemelerimiz 2 su bardağı sıvı yağ, 1 adet yumurta, 1 tutam tuz, alabildiği kadar un, 1 su bardağı kadar su ve kabartma tozudur. Şerbetten yapıma başlayabiliriz. Tenceremize gerekli olan malzemeleri alıyoruz. Şekerimizi ve suyumuzu ilave edip şerbetimizi kaynamaya bırakıyoruz. Kalburabastı hamurumuzu yapmaya başlıyoruz. 2 bardak kadar sıvı yağ koyuyoruz, su ilave ediyoruz yumurtamızı, kabartma tozunu ve 1 tutam tuzu ilave ediyoruz. 1 saat kadar hamuru dinlendirmeye alıyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yapıma devam ediyoruz. Biraz yuvarlıyoruz elimizde bastırarak yuvarlak parçalar elde ediyoruz içine bir miktar ceviz koyuyoruz ve poğaça şeklinde kapatıyoruz. Ve rende ile şekil veriyoruz. Hazırladığımız olmuş tatlılarımızı fırında pişirmeye bırakıyoruz. Pişmiş olan tatlılarımızı aldık afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder