24 Ağustos 2013 Cumartesi
Kalburabastı Nasıl Yapılır?
Kalburabastı için gerekli olan malzemelerimiz 2 su bardağı sıvı yağ, 1
adet yumurta, 1 tutam tuz, alabildiği kadar un, 1 su bardağı kadar su
ve kabartma tozudur. Şerbetten yapıma başlayabiliriz. Tenceremize
gerekli olan malzemeleri alıyoruz. Şekerimizi ve suyumuzu ilave edip
şerbetimizi kaynamaya bırakıyoruz. Kalburabastı hamurumuzu yapmaya
başlıyoruz. 2 bardak kadar sıvı yağ koyuyoruz, su ilave ediyoruz
yumurtamızı, kabartma tozunu ve 1 tutam tuzu ilave ediyoruz. 1 saat
kadar hamuru dinlendirmeye alıyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar
kopararak yapıma devam ediyoruz. Biraz yuvarlıyoruz elimizde bastırarak
yuvarlak parçalar elde ediyoruz içine bir miktar ceviz koyuyoruz ve
poğaça şeklinde kapatıyoruz. Ve rende ile şekil veriyoruz. Hazırladığımız
olmuş tatlılarımızı fırında pişirmeye bırakıyoruz. Pişmiş olan
tatlılarımızı aldık afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder