29 Ağustos 2013 Perşembe
Patlıcan Musakka Nasıl Yapılır?
1 kg patlıcan, 3 adet domates, 50 gr domates salçası, 150 gr sıvı
yağ, 1 yemek kaşığı tuz, 1 tutam maydanoz ve 300 gram kıyma, 2 baş kuru
soğan yeterlidir. Önce patlıcanları soyuyoruz. Patlıcanları şerit
şeklinde soyuyoruz. Halka halka doğramış olduğunuz patlıcanları tuzlu
suyun içine ıslatıyoruz. Yaklaşık bir yemek kaşığı kadar tuz atıyoruz.
Yaklaşık 15-20 dakika duracak bunun içinde 15-20 dakika sonra kızartmaya
başlayacağız. Tuza yatırdığımız patlıcanları kızartmak için bir tava
yardımı alıyoruz. Tavaya ay çiçek yağını bir miktar boşaltıyoruz. Bir
yandan tuzlu suda ıslattığımız patlıcanların suların alması için bir
peçeteye diziyoruz. 10 dakika sonra bunları bir maşa yardımıyla olabilir
çevirebilirsiniz. Görmüş olduğunuz gibi nal gibi kızardı enfes olacak.
Ocakta sosumuz kaynarken sivri biberleri kesiyoruz. Sivri biberlerin
ortalarını yardıktan sonra içinin çekirdeklerini mutlaka çıkarın.
Biberleri yarım halka şeklinde doğruyoruz ve ocağı kapatıyoruz. Tepsiye
diziyoruz. Patlıcan musakkayı tepsinin altına patlıcanlar gelcek gibi
dökülür. Ve daha sonra kaynamış olan sosu döküyoruz. Dengeli bir soslama
yapıyoruz. Daha önceden doğramış olduğumuz biberi ve domatesi
kenarlarına süsleme yapıyoruz. Yeşil biberlerin yeşil tarafı üste gelir
olcak. Musakka artık fırına sürülmek için hazır. Afiyet Olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder