29 Ağustos 2013 Perşembe

Patlıcan Musakka Nasıl Yapılır?

1 kg patlıcan, 3 adet domates, 50 gr domates salçası, 150 gr sıvı yağ, 1 yemek kaşığı tuz, 1 tutam maydanoz ve 300 gram kıyma, 2 baş kuru soğan yeterlidir. Önce patlıcanları soyuyoruz. Patlıcanları şerit şeklinde soyuyoruz. Halka halka doğramış olduğunuz patlıcanları tuzlu suyun içine ıslatıyoruz. Yaklaşık bir yemek kaşığı kadar tuz atıyoruz. Yaklaşık 15-20 dakika duracak bunun içinde 15-20 dakika sonra kızartmaya başlayacağız. Tuza yatırdığımız patlıcanları kızartmak için bir tava yardımı alıyoruz. Tavaya ay çiçek yağını bir miktar boşaltıyoruz. Bir yandan tuzlu suda ıslattığımız patlıcanların suların alması için bir peçeteye diziyoruz. 10 dakika sonra bunları bir maşa yardımıyla olabilir çevirebilirsiniz. Görmüş olduğunuz gibi nal gibi kızardı enfes olacak. Ocakta sosumuz kaynarken sivri biberleri kesiyoruz. Sivri biberlerin ortalarını yardıktan sonra içinin çekirdeklerini mutlaka çıkarın. Biberleri yarım halka şeklinde doğruyoruz ve ocağı kapatıyoruz. Tepsiye diziyoruz. Patlıcan musakkayı tepsinin altına patlıcanlar gelcek gibi dökülür. Ve daha sonra kaynamış olan sosu döküyoruz. Dengeli bir soslama yapıyoruz. Daha önceden doğramış olduğumuz biberi ve domatesi kenarlarına süsleme yapıyoruz. Yeşil biberlerin yeşil tarafı üste gelir olcak. Musakka artık fırına sürülmek için hazır. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder